Sunday, November 10, 2013

Kolektivní zblbnutí

O výhodách internetu se dozvídáme na každém rohu. Díky novým technologiím jsme rychle a jednoduše  propojeni s lidmi, místy a informacemi, ke kterým bychom se normálně nedostali nebo jen velmi těžce. Nejsme si jisti, který den začala první světová válka? Během pár vteřin najdeme odpověď. Ovšem, může se stát, že nebude správná. Může se dokonce stát, že zjistíme, že žádná válka nebyla. Nebo byla ve skutečnosti vykonstruována mimozemšťany?
 Orgonet: obrázek ze sekce UFO

Internet je celosvětová síť propojených počítačů na základě připojení. Pokud jste připojeni, stáváte se uživatelem internetu. Můžete zjišťovat, analyzovat a sumarizovat informace, které jsou pro Vás důležité či Vás zajímají. Dokonce se můžete stát součástí internetu samého, a to sdílením vlastních názorů, myšlenek či získaných informací. Díky této možnosti, kdy je každý uživatel internetu zároveň jeho součástí, existuje termín kolektivní inteligence. Já vím něco, někdo jiný (třeba na jiném kontinentě) ví také něco. Když si informace navzájem předáme, víme oba víc. Pokud to uděláme veřejně, může někdo třetí najít naše předávané informace a připojit své. Jak je to ovšem s verifikací předávaných informací? Jakási kontrola obsahu informací na internetu je velice náročná. Díky ohromnému množství možností komunikace, sdílení obsahu a počtu denně přibývajících informací, je naprosto nemožné kontrolovat všechen obsah. Proto je na každém jedinci, aby se rozumně zamyslel a získanou informaci si utříbil. Protože díky kolektivní inteligenci, Vás také mohou kolektivně zblbnout.
Leták Orgonet

Existuje spousta konspiračních teorií o všem možném. O brzkém konci světa, o ovládnutí země mimozemšťany či o světě, který je plný duchů. Ani jednu z těchto teorií tu nemohu potvrdit či vyvrátit. Je na každém, aby si udělal o teoriích vlastní názor a racionálně se zamyslel. Někdy jsme ovšem pod tlakem okolí. Díky možnostem internetu se mohou spojit dva vyznavači konspiračních teorií (stejně jako dva vědci předávající si informaci o výzkumu buněk) a vzájemně si předat svá vypozorovaná fakta a utvrdit se tak v jejich správné interpretaci. Pokud to udělají veřejně, může se někdo třetí dozvědět o jejich myšlenkách a přidat své. A takto vznikají internetová uskupení lidí, kteří na své weby či blogy shromažďují data, o kterých jsou přesvědčeni, že jsou důkazy pro jejich konspirační teorie. Bohužel tím mohou ovlivnit i další jedince, jejich argumenty bývají mnohdy velmi přesvědčivé, jejich přístup vlídný a pokud se Vám zrovna nedaří v osobním životě, může se Vám hodit, že za to mohou mimozemšťané.
Orgonet- kondenzační čáry
Jednou z takovýchto stránek, která se stává populární v České republice zejména díky konspirační teorii o chemtrails, je Orgonet. Na takovýchto stránkách se můžete dozvědět spoustu nevídaných skutečností, která jsou podložena novinovými články, videi či vyfotografovanými důkazy. Asi nejdiskutovanější teorií a jakousi hlavní tematikou, kterou se Orgonet zabývá, jsou již zmiňované chemtrails, což v překladu znamená chemické stopy. Znáte to, letí letadlo a zanechává za sebou na obloze bílou čáru. Aerosolové stopy nebo kondenzační čáry. Ovšem nepřijde Vám, že v poslední době bývá na obloze příliš mnoho čar a že jsou podivné? Normální kondenzační čára se přeci během několika vteřin rozplyne, ovšem tato tam zůstává i několik hodin. Podle Orgonetu, za to může propracovaný systém na ovládání počasí, fungující na základě zařízení jménem HAARP. Tento přístroj je Orgonetem vykládán jako zařízení na ohřev ionosféry pomocí radiace, které je umístěno na Aljašce. HAARP může ovlivnit počasí na kterémkoliv zvoleném místě na celém světě. A nejen to, je také zodpovědné například za tsunami na Srí Lance v roce 2004 či za rozsáhlá zemětřesení v Japonsku v roce 2011. Dle Orgonetu jsou chemtrails právě ony podivně dlouho se držící stopy po letadlech na obloze a slouží tedy k manipulaci s počasím. Vypouštějí je letadla, která údajně oficiálně neexistují. Nikdo neví kde přistávají, ani odkud letí. Ovšem po světě je jich tucet a na obloze je můžete vidět téměř všude, kde je potřeba upravovat počasí. Dokážou vyvolat oblačnost, srážky či bouřky a naopak pokud je oblačno, dokáží rozehnat mraky. A proč to kdo ovládá? Dle Orgonetu jsou důvody zřejmé, jde zejména o hospodářské, ekonomické a vojenské účely. Ale nemyslete, že důvody jejich existence jsou pro lidstvo příznivé. Naopak. Díky chemtrails se vyvolávají  například povodně, díky nimž může stát vybrat větší daně a nikdo mu to nebude zazlívat. Nebo například zemětřesení v Japonsku- na Orgonetu lze dohledat fakta, ve kterých se dozvíte, že i ono bylo vyvoláno uměle, protože Japonsko nepřistoupilo na jakési nové dohody.

A víte jak se tomuto bránit? Stačí si vyrobit tzv. orgonit, věc vyzařující pozitivní orgonovou energii, která čerpá energii z přírody. Je tak silná, že dokáže rušit účinky HAARPU. Tento orgonit je směsí organické pryskyřice, kovových pilin a křišťálu. Kdo se nachází v blízkosti, cítí vyzařování pozitivní energie a je od té špatné očištěn. Podle velikosti orgonitu můžete ovlivňovat větší množství energie. Pokud si například na zahradě postavíte propracovaný 1,5 metrů dlouhý orgonický kolos plný malých orgonitů, předejdete tak bouřkám. Účinnost je prý i 30 km okolo jeho centra. Lidé, kteří tomu věří, Vám jsou schopni vážně potvrdit, že stačí malý orgonit v domácnosti a hned se lépe dýchá.


Orgonet- orgonit
Blog je velice obsáhlý. Když budete postupovat hlouběji do jeho obsahu, zjistíte například, že kromě ovládání počasí je do paliva chemtrails přidávána směs chemikálií, jež mají při dlouhodobém rozprašování po obloze za následek zhoršení zdravotního stavu lidí. Přímým důsledkem tohoto projektu, který má údajně na starosti jakási světová nadvláda, (dle orgonetu příslušníci nejbohatších rodin) je zejména oslabení imunity, zvyšování rizika rakoviny, možná i rozprašování virů. Jedná se o jakousi celosvětově organizovanou genocidu slabých, protože největší riziko smrti při oslabení imunitního systému, je právě u již nemocných lidí. Na blogu ještě najdete příspěvky týkající se neefektivnosti zdravotnictví, články o tom, že jsou lidé cíleně klamáni farmaceutickými společnostmi za účelem zisku (či snad následné smrti), dále zde najdete důkazy o komunikaci s mimozemšťany (zde můžete vidět například poměrně známé video s prezidentem Medveděvem, ve kterém po údajném vypnutí kamer přiznává existenci tajných složek o UFO) a další různé teorie.

Stránka, která byla dříve čas od času zablokována nyní sílí. Čím dál tím více lidí si pročítá Orgonet a spřátelené weby, prohlíží si ''vědecká videa'' dokazující skutečnost těchto teorií a zvažuje, zda si koupit orgonit. Ano, o výhodách internetu se dozvídáme na každém rohu, dokáže nám poskytnout informace velice rychle a velice snadno. Ale má to jedno velké úskalí, dokáže nás velice rychle a velice snadno zblbnout.

Zdroje:

Informace a obrázky získaný z internetového blogu: http://orgo-net.blogspot.cz/

1 comment: