Sunday, April 8, 2012

Králík 21.století

Webová stránka spojující chovatele králíků, anebo skupina lidí, kteří jsou pomatení? Názory běžných uživatelů internetu na tyto webové stránky se mohou různit. Server kralici.cz spojuje chovatele nejenom králíků, umožňuje inspiraci ve výběru jmen, diskuzi s jinými nadšenci, inzerci zvířátek, či fotogalerii ušáků i jejich majitelů.

Při hlubším prozkoumání stránek se však člověk musí zamyslet do jaké míry je naše láska ke zvířatům přirozená a kdy je už za hranicemi. Například při pohledu do galerie z králičího srazu může leckomu začít běhat mráz po zádech.

http://www.kralici.cz/sraz/praha011020.html

Králíka bez rodokmenu?

Pokud jste si až doposud mysleli, že králíci se chovají výhradně za účelem jejich následné konzumace, pak se nestačíte divit, klinete-li na sekci inzerce. Najdete zde inzerci králíků importovaných z Německa s výpisem předků, „obyčejné“ králíky, můžete si rezervovat posledního saténového bílého modrookého samečka po nádherných rodičích importovaného z Rakouska. Svého králíka snů si zde zajisté vyberete, v inzerci je denně k nalezení kolem deseti nových nabídek. Zaručenou odezvu mají inzeráty, u kterých nechybí fotka krasavce, kterého se chovatel snaží prodat. Jak se od majitelů, chtějících prodat či darovat své mazlíky dozvíte, je možné osobní převzetí, či doprava prostřednictvím zoo taxi. Nevíte-li, co takové Zoo taxi vyžaduje, kontaktujte uživatelku BunnyGirl@seznam.cz

Je libo králičí profil nebo Králičí nebíčko?

Pro běžného uživatele internetu může být překvapením kliknutí na stránky ušáků. Hodní majitelé vytvoří profil svého mazlíka, který následně uploadují a vytvoří mu tak svůj vlastní profil jako mají lidé na sociálních sítí. Takový profil obsahuje několik fotek králíčka a jeho životopis, ve kterém nechybí informace jako např. znamení zvěrokruhu, oblíbená dobrota, řekli o mně, můj první defekt, moje první bebí, můj vzor a jiné „králičí“ zajímavosti.

Další absurditu můžeme spatřit v odkazu na králičí nebíčko. Jak stránka napovídá při vstupu „Stránka určená pro králíčky, kteří nás již museli opustit a na které nikdy nezapomeneme. Ať se jim na nebeské louce hezky žije ...“.

Zde může majitel svému zesnulému mazlíkovi zanechat i vzkaz. Uvedu jeden příklad za všechny:Tedíčku budeme vzpomínat, u Tvé urničky vždy si rozsvítím svíčku..Jsi pořád náš a s námi...“

Marketingová komunikace

Jak píší autoři knihy Moderní marketing, návštěvníci internetových společenství si vytvářejí vzájemné vazby. Tyto komunity jsou atraktivní pro inzerenty.Proto také nelze přehlédnout vazbu této webové stránky na facebookovou stránku, která se ovšem jmenuje miniobchod. V praxi to tedy znamená, že kliknete-li na kralici.cz na ikonu facebooku, na vasem facebookovém profilu se zobrazi "LIKE" miniobchod.cz. Marketingová strategie tedy zde samozřejmě hraje vlastní roli.

Komunita chovatelů králíků je zajímavá i pro inzerenty, neboť se zde sdružují spotřebitelé se stejnými zájmy. Stránka je propojena s internetovým obchodem i s facebookem.

E-komerce - miniShop.králíci.cz

Na doméně třetího řádu http://obchod.kralici.cz se nachází velmi jednoduchý obchodminiShopkrálíci.cz. Provozovatelem obchodu je osoba samostatně výdělečně činná – pan Jan Pončík z Pardubic. Stránky jsou rozdělené do sekcí králíci, morčata, činčily, potkani, křečci a osmáci. Lze tak usoudit, že byznys pouze s králičím sortimentem není dostatečně atraktivní. Každá sekce se dále dělí do kategorií (1) akční zboží, (2) novinky, (3) výprodej, (4) krmivo, (5) vitamíny a léčiva, (6) péče, (7) podestýlky, (8) toalety, (9) klece, (10) králíkárny, (11) ohrádky, (12) přepravky, (13) příslušenství a (14) ostatní.

Pomocí fiktivní objednávky jsem zjistila, že jsem učinila 64. objednávku v tomto roce tzn. na jeden den připadá necelá jedna objednávka, což naznačuje, že obchod je provozován spíše z nadšení než touhy po zisku.

Pro nakupující po interentu znamená e-komerce větší pohodlí, širší nabídku a lepší přístup k produktům. Pro prodávajícího je to účinný nástroj pro budování lepších vztahů se zákazníky. Také zvyšuje jeho rychlost a efektivitu.

http://www.youtube.com/watch?v=XXBQ5q48ZQI&feature=relmfu

Kralici.cz je webová komunita, kde si mohou internetoví uživatelé vyměňovat názory, přes odkaz se dostat do e-shopu, či si přes zpětný odkaz koupit šperky na webu earrings.cz. Stránka je plná diskutujících o králičích nemocech, inzercích, veterinářích,výchovu a ochočení, rozmnožování aj.

No comments:

Post a Comment