Monday, September 5, 2011

Internetové databáze – postrach zavedených norem

V současné době existuje mnoho měření, která mají za cíl ukázat člověku, co je a co není kvalitní. Stále častěji jsou tato měření součástí internetových serverů. Protože se něco tak širokého a nejednoznačného jako je film k měření kvality přímo nabízí, budu v této práci postupovat tímto směrem a pokusím se zachytit důležité prvky.

Internet je zatím nejvhodnější médium pro rozvíjení kolektivní inteligence. Dnes má možnost teoreticky každý, prakticky skoro každý člověk na Zeměkouli promlouvat do lidského vědění a poznání, a to právě díky Internetu a díky možnostem, které právě Internet nabízí.

V této práci bych chtěl poukázat na určité, nelze říci přímo negativní, nicméně důsledky, které normu posouvají. Práce bude založena především na vlastním zkoumání vývoje hodnocení filmů na Česko-Slovenské filmové databázi, www.csfd.cz, ČSFD (2011), a zároveň bude čerpat z práce doktorky Grety Hsu z Daviské University of California.


Hsu, G. (2006). Jacks of all Trades and Masters of None: Audience's Reactions to Spanning Genres in Feature Film Production. Administrative Science Quarterly , 420-450. Dostupné online: http://asq.sagepub.com/content/51/3/420


Václav Vychytil

No comments:

Post a Comment