Friday, April 29, 2011

Nqtv: Elementární příklad pranku

Rémi Gaillard je člověkem, kterého není radno potkat. Pokud se Vám to podaří, nebývá to zrovna pošušňáníčko. Na druhou stranu se na Váš účet okamžitě baví přes půlmilion (přesněji: 690 tisíc) Gaillardových odběratelů. A to není ani na Youtube zrovna málo. Účet se jmenuje nqtv.


Rémi, komik

Nuže, představme si tuto internetovou „osobnost“. Rémi se narodil roku 1975 v Montpellieru na jihu Francie. Od roku 2001 působí aktivně jako komik - klaun. Jeho forma je však poněkud odlišná od zaběhnutých standardů. Specializuje se totiž na vytváření bizarních situací v obvyklém i neobvyklém prostředí. Tyto situace jeho spolupracovníci skrytě nahrávají a videa jsou následně uploadována na web. Možná si vzpomenete na ruskou nebo japonskou formu skryté kamery. Šílenosti s mobilním záchodem mžikem týmem vtipálků přeměněným na vchod do kanceláře, nebo saunou na sněhu. V komikově slovníku nalezneme pojem prank, neboli practical joke.


Rémi, sportovec

Rémi je jeden z prank komiků, a posouvá jej oproti uvedeným příkladům do jiné role. On je TÍM, kdo baví. Začalo to pronikáním na stadiony. Jeho řádění nebyl ušetřen téměř žádný sport. V roce 2002 pronikl po vyhraném finále v dresu Lorientu na hřiště, ocitl se na oficiálních fotografiích, dokonce si potřásl rukou s tehdejším prezidentem Chiracem. Jeho průnik byl následně spojen s volejbalovým národním týmem, ve kterém zpíval hymnu a nakonec byl vyveden. Jak finále, tak tenis byly následně odvysílány v rámci pořadu na Eurosportu.

Pozoruhodné jsou jeho exkurze do jiných sportů, které nejsou spojeny s nějakou větší sledovaností. Tak se například vydal jako první astronaut dobýt sedmnáctou jamku na golfovém hřišti kdesi v jižní Francii. Vystřelil si také z kulturistů


Temný Rémi

Jeho určitou úchylkou, kterou také zřejmě odradí určitou část publika, je „boj“ s policií. Jde o to, že během většiny skečů nakonec dojde ke střetu s ochrannými složkami. Některá videa – jako například Saving private Rémi – byla označena jako nevhodná pro děti. Jsou to velice povedená videa, nutná je nicméně Vaše registrace. Série s Mariem mne osobně k Rémimu přivedla, proto i jeho zde uvedu. Jistou kapitolou jsou tzv. škodná videa. Rémi se převleče za nějaké plyšové zvířátko, vtrhne do obchodu s potravinami, vybílí jej a uteče. Jako maratonec probíhá městem a číšníkům po cestě bere sklenice, jejímž obsahem se polije. Kapitolou samou pro sebe je jeho prezentace fotbalových skillů. Znalec pokývá hlavou, neznalec se baví. Nicméně série bývá většinou zakončena kopem dovnitř do policejního auta apod.

Úchylku s policií často kombinuje s jeho oblíbenými kousky ze stadionů. Na lokální fotbalový zápas kdesi ve Francii objednal několik autobusů fanoušků, kteří pak vytvořili pravý „kotel“ příznivců se vším všudy – létaly i světlice, dělbuchy, objevovali se naháči, dokonce valná část přerušila hru svým vtrhnutím na hřiště. Bohužel jeho pozornosti neušel malý obchod, kde s další asi třicítkou lidí vtrhl a uspořádal v něm párty. Než stačila přijet policie, vyklidili pole s polorozmláceným obchodem.


Rémi, hvězda

Má také některá neškodná, nebo dokonce kvalitní videa – sjezdař, výtahy anebo Lidé jsou zvláštní. Fotbalové fanoušky jistě zaujme contest s Brazilcem Ronaldem, kdo trefí co, za bizarnějších podmínek…

Mezi poskytovateli kanálů není tolik populární jako jiní. V žebříčku nejoblíbenějších komiků mu patří 22tá příčka. Avšak oproti jiným se vyznačuje obrovským záběrem. Je třeba připomenout, že díky počtu shlédnutí se od Youtube dočká finanční odměny. Není znám jeho honorář, ale vezmeme-li deset nejlépe placených youtubistů, pak Rémi nebude nijak daleko od sta tisíc dolarů ročně. Kanál nqtv zatím vidělo přes 600 miliónů uživatelů

No comments:

Post a Comment