Wednesday, April 27, 2011

Facebook: Kolektivní demence

Dyť já vim! Prostě tuten článek jako nebude uplně světobornej, jednak proto jako, že je vo facebooku. A takovejch je teď plno. A vůbec je to provařený téma! I když právě i vo to tady jako de, jo, chápejte!

Abyste teda věděli.Facebook je fenomén současné doby a nedá se s tim nic dělat! Je všude i jako v médiích a média v něm, jo! Je to prostě strašně komplikovaný a složitý. Asi se to nedá ani pochopit, ale my se jako budeme snažit. (Bo pan-čel chce a bude nás za to známkovat, halt no!)

Každopádně, hele! Facebook byl vymyšlenej Markem Zuckerbergem, což je jako bývalý student harvardský univerzity a současný mulitimilonář. Vydělal spoustu peněz a sou vo něm i filmy. Ale jako pozor, jo! My bysme mu jako neměli nikdo závidět, protože v tom filmu je jasně ukázáno, že jako nemá kvůli tomu všemu moc přátel. A musí to být pravda, protože v závěrečný scéně, kde bez nich sedí sám, tak mu k tomu hrajou písničku vod Beatles! Jakože, písničku vo tom, že to, kdo je jak bohatej, že se měří podle přátel a né peněž, aby bylo jasné! I když u fejsbůku to není tak úplně jasné. Aspoň myslim.

Teda, onehdy Eliáš se Seckým řikali, něco vo tom, jakože ten Cukrštajn má za každýho novýho asi pět set dolarů, a pak i něco málo za jejich přátele. Jakože za každou duši dostane nějaký love, ať už je to ženská, možesko, nebo klóček. A je úplně jedno, jestli se tam přihlásí sám nebo přes někoho. Tak sme si řikali, že by to byla fajn brigáda si teda taky udělat svoji sociální síť.

Jenže! Vono to tak lehký jako není! Sice se nás pár sešlo, dokonce tam byl i brejlatý Jarky z druhýho gymplu brácha, kterej je desně chytrej a s počítačema to fakt umí! Ale nepřišli sme na nic. Nejhorší na tom bylo, že sme se zasekli už u výběru jména tý sítě. No, takže nám nezbylo nic jinýho než se prostě zapojit do toho stávajícího a pořídit si aspoň ten fejsbůk. Halt, nejsme velký kreativci a vědátoři, no.

Kluci teda nejřív vzdorovali, že ten facebook nechtěj, ale pak se tam připojili, stejně jako já. Asi proto, že sme tak stejně blbý. Aspoň já si to myslim, když ani nevymyslíme tu vlastní síť, tak musíme bejt asi fak strašný dementi. Každopádně, tak sme nakonec všichni jako měkký a fejbůk máme všichni! Ale bez fotek, aby bylo jasno, jo! Vono taky vocamcaď, po camcaď! Nenecháme se tím vtáhnout přece úplně.



I když, Secký včera tvrdil, ža jako tak trochu mění názor. Že jako není tupá ovce a umí si vybrat správnej obsah. Že mu ta Andrea Dousková poslala nějaký fotky, tak s ní živě komunikoval. Andrea je šprtka na škole v Anglii a to ostatní, co řikal, bylo fakt sprostý, no! (A nehodí se to řikat nikde. Ani ve společnosti ani v práci. Ani dokonce na facebooku, natož ve práci do školního blogu!) Ačkolev, já mám pocit, že to nebude jen vo tutom! A že má tu kozu prsatou docela rád.

No, prostě a od včerejška se pozvolna mění pohled na to, že jde jen o portál, kde mohou lidi abgrébovat svoj volný čas!

Dneska tam Eliáš psal, že má jako nový fíkus. Je to malý fíkus. Zhruba tak velký jako jejich kočka. Takže je to celkem velký fíkus. Takže vo tom napsal báchorku zhruba asi tak dlouhou jako... No, byla dlouhá asi tak jako ta jejich kočka. Každopádně, všichni z toho byli nadšený, protože to pojal velice humorně - a dokonce i politicky!

A to je právě to! Protože to pojal jako politicky, tak se mu tam k tomu začínají svévolně nabalovat další texty! A to úplně jako nekontrolovaně! Jako kdyby to byl nějakej virus nebo co. A učitelka ho za to chválila, že takhle se dneska dělá jako věda a demokracie. (Podle mě dělá Eliáš vědu maximálně z toho, co si vezme na sebe, takže v tomhle fakt nevim.)

Ale aby bylo jasno, tak ten jeho článek je o ideologiích. Takže tam má nacismus a fašismus, liberalismus i komunismus. A přibývají další! Kdo ví, kolik jich bude… Jenže! Bláhová je úplně blbá a do poznámky „druhá polovina dvacátého století“ mu přidala básničku. Že to má bejt prej jako vyjádření hippies a jejich volný lásky. No, já nevim, koukejte:


Hamášku, Hamášku!

Ty sladký slimáčku,

Sním o tvojí krásné něze,

Zdá se mi, jak po mě lezeš!


Což je teda strašný, hlavně proto, že Hamášek zní jako Hlaváček. No a ten je fakt příšernej!

No a do toho přišel Eliášovi email vod KSČM, že si ten jeho projev o levici četli, že to má jako smazat nebo na něj podají žalobu a vůbec! No, zjistili sme prostě, že nám můžou cizí lidi koukat do profilů, protože je nemáme zabezpečený. (Což si nemyslim, že bysme byli až tak blbý, jen sme prostě neměli čas takový věci sledovat během vytváření tý Eliášovy fíkusový encyklopedie!)

Vopravdu teda nevim, kam tohle povede, ale mám pocit, že to pude z kopce. Eliáš si přidal už druhou profilovku a Secký „je ve vztahu“ s Andreou. Zároveň, chtěj oba dělat nějakej mítink kvůli těm volbám teď a propagovat to tam. A pak hlavně to jejich fotbalový utkání příští sobotu! Takže, už mám jenom strach, že, nedej bože, budu mít ambažúru! To jim tam pod vinkem něco vod plic napišu ani nebudu vědět jak!

Ale nejsem třeba úplně blbá a pro jistotu si to zrušim, že jo… Stejně to žere jenom čas!

2 comments:

  1. Hamášku, Hamášku je moje oblíbená básnička. Myslís si, že by sis ho neměla rušit...víš, kolika kamarádům bys na něm chyběla. Tak nedělej zagorku, simtě :)

    ReplyDelete